Vill Du arbeta som samordnare för Hjärnkoll i Västmanland?

Vill du arbeta med att sprida kunskap, förbättra attityder och minska fördomar och stigman kring psykisk ohälsa i samhället? Är du en kommunikativ och samarbetsorienterad person med personlig mognad som är van att arbeta mot deadlines, bygga kontaktnät, inspirera och utbilda andra och som dessutom har erfarenhet av psykisk ohälsa, egenupplevd eller som nära anhörig, kan det vara just dig vi söker.

NSPH i Västmanland med Hjärnkoll Västmanland är en paraplyorganisation som på olika sätt arbetar för att förbättra vård, omsorg, stöd och tillvaro för personer med psykisk ohälsa. Vårt verksamhetsben Hjärnkoll Västmanland arbetar mer specifikt inriktat för en ökad öppenhet kring psykisk ohälsa med målet att ändra attityder och minska stigmat kring psykisk ohälsa runt om i hela samhället.

NSPH i Västmanland söker nu en samordnare på 75-100% sysselsättningsgrad. Rollen som samordnare ställer krav på flexibilitet, uthållighet, nyfikenhet och prestigelöshet. Det krävs att du är bra på att samarbeta och samverka, är kommunikativ, nytänkande, lösningsorienterad och strukturerad samt bra på att bygga kontaktnät med nuvarande och blivande samarbetspartners. Du behöver ha en god förmåga att planera och reflektera över ditt arbete och se och bygga synergier till övriga verksamhetens uppdrag. Du kommer att vara spindeln i nätet, verka för sammanhållning och utveckling samt hålla internutbildningar för våra egenerfarna ambassadörer. I uppdraget ingår även att arrangera föreläsningstillfällen och att ”sälja in” dem hos våra samarbetspartner samt att hålla en del kortare föreläsningar.

Du behöver hålla dig a jour på ämnet psykisk hälsa/ohälsa då du kommer ansvara för att skapa nya avsnitt och driva vår podcast ”Bagaget, allt vi bär på”.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift då det i uppdraget även ingår att skriftligen ansöka och återrapportera Hjärnkoll Västmanlands arbete och finansiering. Arbetet innebär en stor möjlighet, att i samverkan med kollegor och ambassadörer, forma arbetet och rollen utifrån dina egna erfarenheter och intressen.

NSPH i Västmanland är en liten ideell organisation som är i en ständig utvecklingsprocess. Arbetsplatsen som sådan kräver därför att alla är flexibla och ödmjuka lagspelare, med eget driv, men som även klarar av att arbeta självständigt under parollen frihet under ansvar. För att du ska få trovärdighet och framgång i din yrkesroll och ditt engagemang krävs att du har erfarenhet av psykisk ohälsa, egenupplevd eller som nära anhörig.

Våra arbetsverktyg är datorn, telefonen och våra möten och samtal, digitala så väl som irl, med människor som vi behöver bygga broar och samarbeten med. Har du erfarenhet och intresse av marknadsföring och copy writing är det ett plus.

Arbetet utgår från vårt kansli på Transformatorgatan i Västerås, men då våra uppdrag täcker hela Västmanlands län krävs att du har B-körkort och tillgång till bil.

Provanställning kommer att tillämpas.

Arbetsgivaren har kollektivtal mellan Fremia och Unionen.

Skicka ditt CV samt personligt brev och eventuella frågor till

Verksamhetschef Anna Hellsten
anna.hellsten@nsphvastmanland.se
Telefon 0733-79 44 75

senast 2024-01-14, men vänta inte, tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Fler nyheter

Hjärnkoll Västmanland
11 december, 2023
Vill Du arbeta som samordnare för Hjärnkoll i Västmanland?
Vill du arbeta med att sprida kunskap, förbättra attityder och minska fördomar och stigman kring psykisk ohälsa i samhället? Är du en kommunikativ och samarbetsorienterad person med personlig mognad som är van att arbeta mot deadlines, bygga kontaktnät, inspirera och utbilda andra och som dessutom har erfarenhet av psykisk ohälsa, egenupplevd eller som nära anhörig, kan det vara just dig vi söker.
PeerNy2
8 december, 2023
Vill du arbeta som själverfaren stödperson i Västmanland?
Att arbeta som peer support, dvs själverfaren stödperson, förutsätter att du kan använda dina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa och använda dina erfarenheter av återhämtning för att stötta någon annan i dennes återhämtningsresa. En peer support har en kompletterande roll till etablerade kunskaper och professioner inom vård och omsorg.
NSPH_Workshop_8_sep_2023
21 augusti, 2023
Workshop:Depression med suicidalitet kan drabba vem som helst, vad kan Du som medmänniska göra?
Välkommen til en kostnadsfri workshop med suicidpreventivt fokus.
Fotografi 60plus mässan 1
2 december, 2022
Tack till alla er som kom och besökte oss på 60plus mässan
Stort och hjärtligt tack till alla er som kom och besökte oss på 60plus Mässan i Västerås 23 – 24 november! Vi är tacksamma för alla fina möten och samtal!
60plus mässan - Facebook inlägg v3
20 oktober, 2022
Visst ses vi på 60plus mässan?
Varmt välkomna till vår monter med temat ”Psykisk hälsa har ingen ålder”.
Programmet 2022
4 oktober, 2022
Program för Tillsammansveckan 2022
Ingress...